طريقة عمل التورتة

الجمعة، 18 فبراير 2011


احنا عارفين طبعا دي بقي طريقة سهلة لعمل تورتة لاطفالك و مناسباتك احنا عارفين طبعا

حاجة تضحكالمقادير حاجة تضحك
1 ك ونصف دقيق منخول
نصف ك زبد
4 ملاعق كبيرة كاكاو
فانيليا + ملعقة كبيرة بيكنج بودر
نصف ك لبن
نصف كوب سكر بودرة
4 بيضات
انا مبسوطة الطريقة انا مبسوطة

يوضع الدقيق المنخول في اناء و يضاف اليه البيكنج بودر
ثم في اناء اخر يدعك الزبد مع السكر حتي يبيض لونه بالمضرب
ثم يضاف البيض واحدة واحدة مع الاستمرار في الضرب حتي
ينتهي المقدار ثم يضاف الفانيليا و اللبن
ثم يضاف خليط الدقيق علي دفعات مع التقليب بخفة
ثم نحضر صينية و ندهنها بالسمن و رشة دقيق
تصب عجينة التورتة في الصينية و تخبز في فرن متوسط الحرارة
بتستمر في الفرن من ساعة الا ربع حتي ساعة تقريبا علي حسب فرنك
بعد النضج تترك حتي تبرد علي منخل سلك
ثم تشق نصفين و تحشي و تغطي بكريمة الشيكولاتة

حاجة تضحكملحوظهحاجة تضحك

كل ما تزيدي في مدة ضرب البيض و الزبد كل ماتصبح هشة
اشعلي الفرن قبل ماتبدئي خلط المقادير بحوالي ربع ساعة
لا لا لا تفتحي باب الفرن الا بعد مرور نصف ساعة تقريبا و عند الضرورة كمان علشان دة ممكن يسبب في هبوط سطح التورتة
اتاكدي من سلامة باب الفرن حتي لا يسمح بمرور الهواء اليها



لو عايزة طريقة الكريمة اضغطي علي مواضيعي هتلاقيها انشاء الله

و بالف صحة و عافية

0 التعليقات:

إرسال تعليق